Jump to content

A világ legjobb piacai - 2. rész

2014. 11. 21. 17:25

Jöjjön 5 újabb utánozhatatlan hangulatú piac a világ különböző pontjairól. Olyan piacok, melyek nem csak akkor érdekesek, ha szükséged van valamire, hanem a városlátogatás egyik legizgalmasabb és egész biztosan maradandó élményei maradnak. Szívd magadba az illatokat, káprázzon a szemed a színektől!

1. Kreta Ayer "Nedves" Piac, Szingapúr
Mint szinte minden Szingapúrban, ez a piac is hátborzongatóan tiszta. Higiéniai okokból folyamatosan mossák fel a kis utcákat, ezért is nevezik nedves piacnak. Igazi ázsiai piac, ahol a legkülönlegesebb dolgokat is megvehetjük: ha esetleg békára, teknősbékára vagy kígyóra lenne szükségünk, még élve is alkudozhatunk rájuk.

2. Kauppatori, Helsinki, Finnország
Igazi skandináv mennyország: rénszarvas szalámi, hering és lazac, valamint alkoholos csokoládék - csak néhány az északi finomságok közül, melyet megtalálunk Helsinki színes és híres piacán.

3. La Vucciria, Palermo, Olaszország
Palermo szinte lakatlan, nyomornegyed-szerű belvárosának utcáin döbbenetes élet van egész nap: kelet-európai, olasz és afrikai ízek, finomságok, zenék, áruk és persze a világ legjobb utcai falatozói várják gyakorlatilag éjjel-nappal azokat, akik valami igazán különlegeset szeretnének látni és átélni. Éjjel ne csak piacra, hanem hatalmas szabadtéri bulira is számítsunk - szinte az év minden napján. 

4. Cours Saleya, Nizza, Franciaország
Ez a színes és őrült virág- és zöldségpiac annyira zsúfolt, hogy csak nehézkesen lehet vásárolni benne. Viszont mindent megtalálunk, amire csak szükségünk lehet. Ha nem vásárolunk semmit, akkor is érdemes elmenni: tömve van kiülős tengeri herkentyűs éttermekkel, kávézókkal és utcai étkezőkkel. Nyári estén kötelező program!



5. Borough Market, London

London és a világ egyik legnagyobb és legrégibb piaca - több, mint 250 éve alapították. Nincs olyan portéka, amit ne találnánk meg itt. Jótanács: ha szép az idő, készüljünk piknikre is, és a piacon vásárolt termékeket fogyasszuk el jóízűen a piac és a Southwark Katedrális közötti park zöld füvén.



(Fotók: nationalgeographic.com)