Jump to content

Újra jön a világ egyik legszebb karácsonyi vására Budapesten

2014. 11. 18. 14:54

Akár hisszük, akár nem, bő egy hónap múlva itt a karácsony! Akik addig is szeretnék átélni az ünnepek utánozhatatlan és rég várt hangulatát, készüljenek, hiszen november 28-án kezdődik a budapesti karácsonyi vásár a Vörösmarty téren, amelyre idén is több tízezer magyart és külföldit várnak.

Idén is lesz téli forgatag a Vörösmarty téren! Ma már Európa egyik legkedveltebb turisztikai attrakciójaként emlegetik a Vörösmarty téri adventi-karácsonyi vásárt. Számos versenytársát megelőzve a budapesti rendezvény előkelő helyet foglal el a rangos ünnepi kínálatban.

Kulináris élményeket, igényes kulturális eseményeket, zsűrizett kézműves portékákat, a gyermekeknek muzeális értékű, mesés körhintát ígérnek a szervezők Budapest legjelentősebb ünnepi programsorozatán.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) – híven a már 15 évre visszatekintő, de folyamatosan gazdagodó hagyományokhoz –, november 28-tól ismét életre hívja a sokak szívét melengető karácsonyi forgatagot a Vörösmarty téren.


 


Kulináris élményeket, igényes kulturális eseményeket, zsűrizett kézműves portékákat, a gyermekeknek muzeális értékű, mesés körhintát ígérnek a szervezők Budapest legjelentősebb ünnepi programsorozatán.

A szervezők számára fontos, hogy megbízható, magas minőséggel szolgálják ki a látogatók igényeit, ezt biztosítja, hogy a vásárosok kiválasztásában a BFTK együttműködő partnere a Magyar Kézműves Szövetség.

Százhúsz kézműves jelenik meg a téren a legkülönbözőbb termékekkel a mézeskalácstól az ékszereken, kerámia tárgyakon át szűcs- és bőrmunkákig. Kaphatók természetesen ínyenceknek való finomságok is: sajtok, sonkák, kolbászok, valamint desszert félék: marcipán és csokoládé bonbonok. Könnyű lesz a megfelelő, személyre szóló ajándékot kiválasztani. 

Aki a válogatásban megéhezett, a vendéglátó házaknál talál lélekmelegítő forró italokat és ételeket, az ünnepkörhöz illő finomságokat.

Nincs ünnep emelkedett hangulat nélkül. A Vörösmarty tér sarkában álló színpadról jazz, utcazene, világzene szól hétköznapokon 16 órától, a hétvégén délelőtt 11-től, az utolsó műsor 20:00-kor kezdődik.

 

A gyerekeket játszóház várja hétköznapokon 14 órától 18-ig, a hétvégén 10 – 13 óráig majd 16 - 20 óráig. A csodás körhinta, amelyet híres mesék és a János vitéz jelenetei díszítenek naponta 10- 21 óráig forgatja meg a kicsiket. Talán még a Mikulás is felkapaszkodik rá, aki december 6-án az egész délelőttöt a Vörösmarty téren tölti.

A négy adventi vasárnapon – minden alkalommal más-más felekezet egyházi személyisége – gyújt meg az óriás koszorún egy gyertyát, az utolsót december 21-én. Még egy attrakcióval készülnek a szervezők, ami egyelőre meglepetés.



(Fotók és forrás: programturizmus.hu)