Jump to content

Valószínűtlen helyek a világon

2014. 11. 13. 11:26

Vannak olyan helyek a Földön, melyek létezését el sem tudjuk képzelni. Pedig tényleg léteznek, nem csak egy film, egy regény, vagy egy manipulált álvalóság eredményei. Ezek a helyek tényleg léteznek. Ha nem hiszed, nézd meg!

1. A szív alakú sziget Fijin

Tényleg szív alakja van, és bár felülről lakatlannak látszik, még egy icipici hotel is épült rajta, igazi romantikus hősszerelmeseknek. (Ilyen alakú sziget egyébként van Horvátországban is, magántulajdonban, lásd címlapkép.)

2. A szikla alatt élő város

A spanyolországi Setenil de las Bodegas mintegy 3000 lakója gyakorlatilag egy szikla alatt él.

3. Kápolna az Antarktiszon

Igen, az Antarktiszon épült ez a kis kék kápolna. Méghozzá hajókonténerekből.

4. Tavi barlangok nyáron és télen az Apostol-szigeteken

Különleges élmény beevezni ezekbe a barlangokba nyáron - ám még különlegesebb télen. Amikor a tó befagy, csizmában látogathatod meg a téli csodavilággá váló barlangokat, melyekben megfagyott vízesésekkel és jégcsapokkal találkozhatsz.

5. Úszó falvak Thaiföldön

Ha nincs szárazföld, jó lesz a víz is. Több száz összekötött úszó házból álló településeket találunk Thaiföldön, ahol a szomszédhoz szó szerint át kell ugrani.

6. Frasassi barlangrendszer

Az olaszországi Frasassi-szurdokban fedezték fel ezt az egészen lenyűgöző labirintus-szerű barlangrendszert, mely igazi tündérvilág és mesebirodalom. Soha nem fleejted el, ha egyszer végigjárod! 



7. Az indiai kék falu

Szereted a kék színt? Akkor az indiai Jodhpur városa tetszeni fog, ahol a lakók megmagyarázhatatlan vonzalmat éreznek a kék falszín iránt.

8. Fecskefészek-barlang Mexikóban

A félelmetes barlang elliptikus nyílása a perem alatt rögtön kitágul, és egy 135 m × 303 méteres teremmé szélesedik. Legmélyebb pontja a nyílás alsó részénél 333 m-rel, a felső részénél 370 m-rel van lejjebb, ezzel a világ legnagyobb függőleges barlangjai közé tartozik. Bázisugrók egyik kedvelt, ám igencsak nehezen megközelíthető és veszélyes helye.



(Fotók: aplus.com)