Jump to content

Márton napi Borfesztivál a Gellértben

2014. 11. 06. 11:16

Szent Márton napja egyben a liba napja is. Na meg persze az újboroké. Ezt a két mennyei finomságot hozza össze immáron negyedik éve a Márton napi Borfesztivál, melynek a pompás budapesti Gellért Szálló a házigazdája. Jó borok, finom ételek és kitűnő programok!

Borok, libák, szállodák alcímmel, egyedi és új programokkal rendezik meg már negyedszer a Márton napi Borfesztivált 2014. november 7-9. között a Bortársaság, a Bor és Piac és a VinCE Magazin szakmai támogatásával.

A Gellért épülete a Gellért Fürdő csarnokával összenyitva alakul át 3000 m2-es fesztiválszíntérré, mely immár megkerülhetetlen és egyedi helyszíne a Márton napi Borfesztiválnak, az újborok és libaételek nagy seregszemléjének.

Lesz közel száz borászat, liba- és egyéb ételkülönlegességek, after party, és a Gellért mellett bemutatkozik négy vidéki, kiváló konyhájáról ismert szálloda séfje is.
Ezzel még nincs vége: megnyílik a „lakosztályétterem” és a gasztro-kalandozásokat Márton napi Sunday brunch zárja.
 

Péntek-szombat
A fesztiválnapokon közel száz hazai borászat vonul fel legjobb boraival úgy, hogy szombaton nem futhatunk bele olyan pincészet kínálatába, amit már pénteken megkóstoltunk. Pénteken a Bor és Piac válogatásában jelennek meg a kiállítók, míg szombatra a Bortársaság hívta meg a válogatott borászatokat. A borkóstolás naponta 17-től 22 óráig tart majd.

A Gellért Sólet bár mellett a több mint tíz, gondosan kiválasztott gasztro kiállító között ott lesz többek között a Bükki Sajtos, a Sarki Fűszeres, az Aranyszarvas, és Raj Ráchel.

Négy olyan vidéki szálloda kapott meghívást idén, melyek elismertek minőségi gasztronómiájukról, és Magyarország borászatról híres tájegységeiről érkeznek. Az öt szálloda öt fogásának ételei öt séf rendkívüli összefogásával készül a Gellért Sörözőjében, és még utaznunk sem kell érte. A Gellért Hotel, mint házigazda a Hotel Villa Medici, az Andrássy Rezidencia Wine & Spa, a Bonne Chance Restaurant & Hotel és a Sopronbánfalvi Pálos-Karmelita Kolostor séfjeit hívta meg a péntek és szombat esti gourmet borvacsorára.

A lakosztályétterem erre az alkalomra a negyedik emeleten lévő, lélegzetelállító deluxe apartmanban nyílik meg, ahol Jean Fonda, a nepáli király, Kirk Douglas vagy Andrew Lloyd Webber nyomában járhatunk majd. A limitált létszámú, prémium kategóriás vacsora páratlan borkulturális élményt is ígér, hiszen Héjja László séf libamáj fantáziájához finom borokat is ajánlanak.

Esténként 22 óra után kezdődik a Márton napi after party a Gellért Fürdő csarnokában, ahol a bor bár és a fröccs pavilon mellett hajnali 2-ig a zenéé lesz a főszerep, koncertekkel és dj-vel. Fellép az Ocho Macho, az Ivan and the Parazol, a Blahalouisiana Fluor Tomival és a Honeybeast.

Vasárnap
A kiállítók vasárnapra elvonulnak, de a Márton napi vigadalom folytatódik. A borfesztivált Sunday Brunch zárja, a 100 éves Danubius Hotel Astoria vendégszereplésével. Az ételeket díjnyertes Liszkay borok kísérik, és a Borász a zongoránál maga Liszkay Mihály lesz.



(Forrás: programturizmus.hu, fotó: budapest.varosom.hu)