Jump to content

Cápákkal úszni, meztelenül

2014. 05. 22. 15:33

Lesley Rochatot sokan csak a Cápaharcosként ismerik, feltett szándéka ugyanis, hogy megvédi e csodálatos tengeri élőlényeket, és ezért még a legnagyobb veszélytől sem riad vissza.

A fiatal nő cseppet sem fél a hatalmas halaktól, mindenféle biztosítás nélkül merült le a tigriscápák közé, amikről pedig köztudott, hogy a világ egyik leghalálosabb ragadozói. Más búvárokkal ellentétben nem használ hálót, vagy ketrecet, az egyetlen dolog, ami a cápák és a bőre között van, az az aprócska bikinije. A cápák közötti úszkálást mégis élete legfantasztikusabb élményeként írja le.

Lesley egy fotósorozat kedvéért vállalkozott erre a kockázatos kalandra, így akarja ugyanis felhívni a közvélemény figyelmét a Dél-Afrika partjainál élő állatok veszélyeztetett helyzetére. Dél-Afrika és Nyugat-Ausztrália között ugyanis hatalmas úszó dobokon lógó horgokkal halásszák a cápákat és delfineket, évente több százat is elpusztítva belőlük.

Hogy e halászati technika kegyetlenségét kihangsúlyozza, az egyik képen a búvárlány meztelenül látható amint egy hatalmas horogba ’akadva’ lebeg, miközben halak tucatjai nyüzsögnek körülötte. Más képeken pedig a félelmetes harapású citromcápával, vagy az akár három méteresre is megnövő szirtcápával úszik együtt.

-Az óceán a cápák felségterülete, ahol mi csupán vendégek lehetünk. Az, hogy évente néhány embert elpusztítanak, még nem jogosít fel bennünket arra, hogy kimenjünk a vízre és halomba öldössük őket, -nyilatkozta a bátor környezetvédő.

(Forrás: Daily Mail)