Jump to content

Drakula kastélyát most Ön is megveheti!

2014. 05. 18. 20:24

Feltéve, hogy van közel 80 millió dollárt érő vagyona. Aki éppen nem lenne tisztában a napi árfolyamokkal, annak elmondanánk, hogy a kikiáltási ár kb. 17 milliárd forint. Nyilván az eszmei érték tornássza föl ennyire.

A hegy tetején fekvő Bran kastélya, amit többnyire Drakula kastélyaként ismerünk, Kelet-Európa legnagyobb turistalátványosságaként van számon tartva, és évente 560.000 látogatót vonz. A kastély jelenlegi tulajdonosa Dominic von Habsburg főherceg, aki szerint a látványosság sokkal jobb állapotban van, mint amikor átvették azt a román államtól.

A kastély tulajdonosait egészen 1211-ig követhetjük vissza, és az idők során sokféle náció birtokolta, a szászokon át a magyarokig. Bár vérszívó Drakula, a vámpír csak legenda lehet, egyesek szerint Vlad Tepes, a 15. századi havasalföldi herceg személye lehet az alapja.

A Habsburgok uralkodása alatt a kastély Mária királynő, az utolsó román királynő kezébe került. 1938-ban, halálát követően lánya, Ileana hercegnő örökölte, de miután 1948-ban a kommunisták hatalomra kerültek, az uralkodócsalád egy napot kapott, hogy elhagyják a kastélyt. A Vasfüggöny leomlása után Bran kastélyát visszaszolgáltatták a Habsburgoknak, akik azóta is tulajdonosai.

Az eladással az a céljuk, hogy kicsit tovább építsék a hely renoméját és fejlesszék azt, hogy az emberek, ne csak néhány órát, hanem két-három napot tölthessenek a varázslatos helyszínen. Az egyik közeli telken egy hotelt is felépíthetnek, és egy üveglift kialakítását is tervezik, amellyel a hegy belsejében lévő alagút válik könnyebben megközelíthetővé.

 

dailymail.co.uk

(Fotó: www.businessinsider.com)