Jump to content

Virtuális Bruce Springsteen Múzeum nyílik

2014. 05. 13. 12:34

Megneszelhette Bruce Springsteen a június 21-i Múzeumok Éjszakáját, ugyanis épp ebben a hónapban nyílik meg online múzeuma, a BlindedByTheLight.com. Itt azonban nem csak évente egyetlen éjszaka barangolhatunk ingyen, hanem a kanapén ülve bármikor.

A mai napig igen jó karban lévő 64 éves előadót fókuszba állító online múzeum közel háromszáz relikviát fog tartalmazni, mire júniusban megnyílik – írja a Rolling Stone. A dátum egyáltalán nem véletlen, ugyanis Springsteen világhírű számának, a Born the U.S.A.-nek a 30 évvel ezelőtti évfordulójára esik.

Az összegyűjtött tárgyak között kézzel írt dalszövegek, eredeti koncertplakátok, képeslapok és rengeteg más tárgy szerepel majd, és a gyűjtemény egyre nő a következő hónapok során. A múzeum facebook oldala már jelenleg is enged egy kis betekintést, például már látható Bruce 1974-es jogosítványa, egykori útlevele és korabeli fotói.

A virtuális múzeum alapítója, Michael Crane több nyereményjátékot is tervez az oldalon. A felajánlások között van például egy eredeti, Bruce Springsteen által dedikált lemezborító, de a legértékesebb tárgy, amit kisorsolnak majd, az az énekes korabeli old timere, egy 1957-es Chevy Bell Air. Bruce ugyanis ebben írta legsikeresebb albumát, a Born to run-t.

(fotó: rollingstone.com)