Jump to content

Ide tudná adni a cukrot, kedves Múmin úr?

2014. 04. 28. 13:18

Az emberek (az állatokkal ellentétben) rendszerint nem szeretnek egyedül ebédelni, ezért ha nem tudnak maguknak kompániát szervezni, legtöbbször a laptopjuk társaságával próbálják magányukat enyhíteni. De ennek most vége!

Egy tokiói étterem mélyen együttérezhetett a magukban falatozó vendégeik sanyarú sorsával, és egy egészen különleges megoldással rukkolt elő.

Egy twitterező vendégük így számolt be a kávézóban tett látogatásáról:

-Az egyik alkalmazott szólt, hogy ha nem bánom, van valaki, aki szívesen helyet foglalna az asztalomnál, majd megjelent egy hatalmas, plüss múmin-figurával, amit letett a velem szemben lévő székre. A pincérnő olyan kedvesen mosolygott rám, hogy nem volt szívem nemet mondani. Amúgy is olyan cuki volt az egész!

A Moomin Cafe nevezetű kávézó egyébként teljesen a múmin könyvek szereplői köré épült, a forró csokira múmin-fej alakú kakaószórás kerül és a falakat is a Múmincsalád tagjairól készült festmények díszítik.

Tove Jansson svéd származású finn írónő múmin-könyvei, képregényei, képeskönyvei 1945 és 1993 között jelentek meg Finnországban, de az egész világon nagy népszerűségnek örvendenek, akárcsak a mesékből készített rajzfilmek. Főszereplői a kissé vizilószerű trollcsalád tagjai, akik gondtalanul élik kalandos életüket.

(Forrás: Jezebel, kép: ladylongface.tumblr.com)