Jump to content

A dunai sárkányok napja

2014. 04. 24. 10:05

Ha nehéz a döntés, hogy hol majálisozz május 1-jén, melyik a legideálisabb program, ami mindenki számára megfelel, jó hírünk van! Nem kell tovább keresgélni, a Dunai Regatta egész napos, ingyenes kikapcsolódást és szórakozást nyújt minden korosztálynak a főváros szívében, a Műegyetem alsó és felső rakparton.

 

A Dunai Regatta az egyetemek közötti evezősversenyből nőtte ki magát egy fergeteges kavalkáddá, amely elsöprő hangulatú május 1-jét kínál az eseményre kilátogatóknak. Középpontban továbbra is a sárkányhajós és evezős futamok, de a Regatta ma már ennél sokkal többet nyújt.

Budapest egyik leglátványosabb részén, a Műegyetem rakparton, az Antall József Tudásközpont szervezésében megvalósuló egész napos, ingyenes rendezvényen délelőtt a családi programok, este pedig a bulik és koncertek garantálják a jókedvet és a kikapcsolódást. Ráadásul idén az ENSZ egyik fenntartható fejlődést promotáló kampánya is helyet kap a programban, és sor kerül a Visegrádi országok EU-s csatlakozásának 10. évfordulójának megünneplésére is. Napközben családi és jelmezes futóverseny, táncház, tehetségkutatók és számos egyéb gyermek- és családi program várható, az ejtőzni vágyókat pedig pihenőágyakkal kialakított liget várja az alsó rakparton.

A sárkányhajós és evezős futamokban a legnevesebb budapesti és vidéki egyetemeken túl külföldi egyetemek csapatai is rajtvonalhoz állnak, a verseny nemzetközi jellegét tovább erősíti, hogy a rendezvény fővédnökei a magyar és a lengyel államfők feleségei. A sport szerelmeseinek további csemegével szolgál a Red Bull támogatásával megvalósuló látványos légiparádé, amit Besenyei Péter mutat be, valamint egy különleges DTM – német túraautó a Mercedes-Benz jóvoltából, nem is beszélve a közéleti személyiségekkel kiegészült sárkányhajók versenyéről és a sportos pomponlányok bemutatóiról.

Aki pedig elsősorban nem a sport miatt látogatna ki, nekik is több színpadon változatos kísérőprogramokat kínál a Dunai Regatta. Az esti fellépők a The Biebers, a Cloud9+ és White Boy. A hangulatért felelős Gundel Takács Gábor az esemény házigazdája és a versenyek kommentátora, valamint Flour Tomi, aki a Dunai Regatta tehetségkutatójának fellépőit is bemutatja a közönségnek. A tehetségkutató zsűrijében többek között a The Biebers frontembere, Puskás Peti foglal majd helyet.

További különlegesség a Dunai Regattán az ENSZ Fejlesztési Programjának nemzetközi kezdeményezése, a My World Kampány Magyarország, mely a fenntartható fejlődés fontosságára hívja fel a figyelmet. A helyszínen felállítják az ENSZ Főtitkár által aláírt, világjáró pódiumát, ami mögött lehetőségünk nyílik elmondani, hogy számunkra milyen lenne az ideális világ.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak május 1-jén a Műegyetem rakparton. További információ a www.dunairegatta.hu weboldalon.