Jump to content

6 lélegzetelállító luxushely, ahová érdemes elutazni

2014. 04. 20. 16:42

Sajnos nem mindenki engedheti meg magának, hogy a következőkben leírt luxushelyekre látogasson el, legtöbben spórolunk a nyaraláson. Hozzáteszem, a normális az lenne, ha legalább a nyaraláson nem kellene pénzügyekkel törődni, és csak élveznénk az egész éves munka után járó, jól megérdemelt pihenést.

Nézzük is meg a világ 6 legszebb luxushelyét! Ha megtehetjük, hogy ellátogassunk ezekre a mesés helyekre azért, ha nem, akkor pedig legalább lélekben vegyünk részt egy luxusutazáson.

1. Monaco
Monaco egy aprócska állam Franciaországtól délre, a Földközi-tenger partján. Itt rendezik a világhírű filmfesztivált, de a törpeállam nem csak erről híres. Azt mondják, aki itt lakik, az szeretne királyi körülmények között élni, és ehhez minden rendelkezésre is áll: luxusvillák, drága autók és hotelek éreztetik velünk, hogy éppen egy hercegségben töltjük az időt.

2. Francia Polinézia
A Csendes-óceánban található szigetcsoport legismertebb szigete Tahiti, ahol a legjobb szálláshelyet a vízen elhelyezkedő házacskák jelentik. A partközeli bungalókhoz kenuval hozzák a reggelit, és meg tudjuk érteni, ha valakinek ilyen messzire kell utaznia, hogy igazán lazíthasson.

3. Dubai
Dubai az a hely, ahová mindenki szeretne ellátogatni életében legalább egyszer. A világ egyik legizgalmasabb városa, az egyre csak gyarapodó felhőkarcolókkal, a legdrágább bevásárlóközpontokkal és hotelekkel, ahol 10.000 dollárba kerül egy éjszaka. Köztudottan a luxus játszik főszerepet, így ha erre vágyunk, tökéletes úticél.

4. Szingapúr
Szingapúr néhány éve még a költséghatékony úticélok között szerepelt, mára már viszont a luxus üdülőhelyek számát gyarapítja. A valutájuk erős, gyorsan fejlődő országként itt mindent megtalálhatunk, amire csak vágyunk és szórni szeretnénk a pénzt.

5. Maldív-szigetek
A Maldív-szigetek a legcsodásabb helyként van számon tartva a nászutak tekintetében, a szigetek igazán pazar látványt nyújtanak az ide látogatóknak. Sok mindent elmond a turizmusról, hogy az itt élő emberek ebből, illetve halászatból biztosítják megélhetésüket, és több pénzt keresnek, mint gondolnánk.

6. Japán
Talán sokan nem gondoltak Japánra úgy, mint egy luxusnyaralás helyszínére, de egy középkategóriás hotelben eltöltött éjszakáért kb. 250 dollárt kell kicsengetni. Ráadásul Japánban mindent megtalálhatunk: hegyeket, ha pedig éppen arra vágyunk, tengerpartot, gyönyörű városokat, és nem utolsó sorban igazán különleges kultúrát.

 

womanitely.com

(Fotók: www.cntraveller.com, www.lonelyplanet.com, www.downtown.ae, www.terrapinn.com, www.mymaldives.com, chinlandtoday.info)